Jak připravit sójový granulát. Prověřené recepty, do kterých se oblíbená levná a trvanlivá surovina hodí
Sojový granulát je snadno použitelnou a levnou surovinou pro rychlé vaření. Použijeme ho v podobných situacích, kdy bychom použili mleté maso. Dobře ochucený granulát je dobrým pomocníkem - inspirovat se můžeme osvědčenými recepty.
Jednoduché použití granulátu
Sójový granulát se používá podobným způsobem jako sójové kostky nebo nudličky. Jeho použití je pohodlné, rychlé a snadné. Granulát má neutrální chuť a velmi snadno přijímá chutě podle našeho přání - stačí k němu přidat vhodné koření a máme připravenou surovinu k využití na mnoho způsobů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Karbanátky se sójovým granulátem
Suchý granulát zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme odstát. Můžeme přidat sójovou omáčku a cokoliv dalšího na dochucení. Na tuto přípravu stačí 30 minut, ale delší doba chuti jedině prospěje. Poté slijeme a lehce vymačkáme přebytečnou tekutinu. Granulát získá na objemu a je připravený k použití do karbanátků i dalších pokrmů.
Omáčky se sójovým granulátem
Granulát je vhodný do chutných omáček, především do boloňské, podle receptů z našeho receptáře. Chutná výborně ve spojení s rajčaty, česnekem, cibulkou a další zeleninou. Granulát nejprve osmahneme na cibulce a přidáme výrazné koření. Omáčky podáváme především k rýži a těstovinám.
Další možnosti na využití granulátu
Granulát přidáváme do sekané, pomazánek, salátů i do rizota. Oblíbená jsou zapékaná jídla s granulátem - kombinujeme ho často s těstovinami, pórkem, rajčaty, kapií, květákem nebo brokolicí. Vhodné jsou houby, vajíčko a strouhaný sýr. Nádivka z granulátu se používá jako náplň do plněných knedlíků, které podáváme s kysaným zelím.
Granulát můžeme mít doma koupený do zásoby a použít podle potřeby. Je levný, trvanlivý a snadno se skladuje. Použijeme ho tam, kde bychom použili i mleté maso. Hodí se na vaření, smažení a zapékání. Ocení ho nejen vegetariáni, ale i ti, kteří chtějí svůj jídelníček odlehčit.
Komentáře