Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagetovou dýni poznáme od ostatních díky vzhledu - je oválného tvaru a jemně žluté nebo žíhané barvy. Po upečení z dužiny vidličkou vytáhneme jemná vlákna, která vypadají jako špagety. Dochutit je můžeme omáčkou i parmezánem.

Jedním z důvodů, proč zařadit špagetovou dýni do jídelníčku, je její originalita a jemná chuť. Tato dýně je bohatá na kyselinu listovou, draslík i beta karoten, naopak kalorie v ní nenajdete téměř žádné. Je skvělou náhradou špaget u bezlepkové diety.

Jak připravit dýňové špagety

Postup je velmi jednoduchý a výsledné špagety můžeme spojit s lahodnou omáčkou nebo je také zapéct v troubě s masovou směsí.

  1. Troubu si nejprve předehřejeme na 190 ℃.
  2. Dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu se semínky.
  3. Vnitřek dýně nesmíme zapomenout potřít olivovým olejem a jemně okořenit solí a pepřem.
  4. Nyní vložíme dýni na plech s pečicím papírem řezem dolů a pečeme cca 30–45 minut. Ke konci pečení obě poloviny otočíme a necháme ještě 5 minut dopéct, aby dýně uvnitř vyschla.
  5. Dýni průběžně kontrolujeme, po přepečení by vznikla naopak z vláken kaše. Dýně je správně upečená ve chvíli, kdy jde snadno vidličkou propíchnout a oddělují se špagetová vlákna.

Dýně je velmi oblíbená surovina v kuchyni, můžete se inspirovat následujícím videoreceptem, jak si upéct lahodnou dýni (tentokrát hokaido) s bramborami. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky