Jak uvařit špagety s medvědím česnekem? Ozvláštněte klasické carbonara natí česneku
Špagety carbonara jsou pro všechny milovníky těstovin velmi oblíbené. Tyto slavné italské těstoviny jsou pověstné hedvábnou omáčkou z vajec a křupavou slaninou. Vyzkoušejte místo klasického česneku použít česnek medvědí.
Základem špaget carbonara je krémová omáčka z vajec, s notnou dávkou parmezánu a také do křupava opražená slanina. Do těstovin přidáváme i stroužky česneku, které na jaře snadno vyměníme za nať medvědího česneku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit špagety s medvědím česnekem
Špagety s medvědím česnekem voní dokonale po čerstvé nati a po nastrouhaném čerstvém parmezánu.
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Poté přidejte špagety a uvařte podle návodu, aby byly těstoviny al dente.
- Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky, dále rozehřejte na pánvi máslo a na něm osmahněte slaninu dokřupava.
- Uvařené špagety sceďte a trochu vody z těstovin odložte stranou na později.
- K osmažené slanině přidejte nakrájený medvědí česnek, krátce orestujte a pánev odložte stranou.
- Do misky vložte žloutky, smetanu, trochu pepře a polovinu nastrouhaného sýra. Vše důkladně metličkou prošlehejte.
- Ještě horké špagety vložte do pánve se slaninou a česnekem, poté vmíchejte smetanu se žloutky. Směs pomocí dvou vidliček důkladně promíchejte.
- Nyní přidejte trochu vody ze špaget a znovu promíchejte, aby byly všechny špagety dokonale obalené směsí.
- Těstoviny ihned dávejte na talíře a posypejte zbylým parmezánem.
Po těstovinách sáhneme většinou v případě, že máme chuť na něco vydatného, ale zároveň rychle připraveného. Jednoduchou variaci špaget carbonara s medvědím česnekem snadno připravíte podle videoreceptu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře