Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety carbonara jsou pro všechny milovníky těstovin velmi oblíbené. Tyto slavné italské těstoviny jsou pověstné hedvábnou omáčkou z vajec a křupavou slaninou. Vyzkoušejte místo klasického česneku použít česnek medvědí.

Základem špaget carbonara je krémová omáčka z vajec, s notnou dávkou parmezánu a také do křupava opražená slanina. Do těstovin přidáváme i stroužky česneku, které na jaře snadno vyměníme za nať medvědího česneku.

Jak uvařit špagety s medvědím česnekem

Špagety s medvědím česnekem voní dokonale po čerstvé nati a po nastrouhaném čerstvém parmezánu.

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Poté přidejte špagety a uvařte podle návodu, aby byly těstoviny al dente.
  2. Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky, dále rozehřejte na pánvi máslo a na něm osmahněte slaninu dokřupava.
  3. Uvařené špagety sceďte a trochu vody z těstovin odložte stranou na později.
  4. K osmažené slanině přidejte nakrájený medvědí česnek, krátce orestujte a pánev odložte stranou.
  5. Do misky vložte žloutky, smetanu, trochu pepře a polovinu nastrouhaného sýra. Vše důkladně metličkou prošlehejte.
  6. Ještě horké špagety vložte do pánve se slaninou a česnekem, poté vmíchejte smetanu se žloutky. Směs pomocí dvou vidliček důkladně promíchejte.
  7. Nyní přidejte trochu vody ze špaget a znovu promíchejte, aby byly všechny špagety dokonale obalené směsí.
  8. Těstoviny ihned dávejte na talíře a posypejte zbylým parmezánem.

Po těstovinách sáhneme většinou v případě, že máme chuť na něco vydatného, ale zároveň rychle připraveného. Jednoduchou variaci špaget carbonara s medvědím česnekem snadno připravíte podle videoreceptu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky