Jak připravit šťavnatá vepřová žebra. Poradíme několik možností
Vepřová žebra jsou jídlem, které si oblíbili gurmáni po celém světě. Pro svoji šťavnatost a bohatou chuť jsou doslova lahůdkou. V následujícím článku se dozvíte několik tipů, jak vepřová žebra připravit a vytvořit z nich výtečný pokrm.
Vepřová žebra můžete připravit různými způsoby. Můžete je péct, grilovat, vařit nebo smažit. Vždy je ale potřeba dodržet několik kroků, díky kterým se i tak obyčejná surovina, jako jsou kosti s trochou masa, stane skutečnou lahůdkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na přípravu chutných žebírek
Možností, jak připravit vepřová žebra, je mnoho, na své si přijdou milovníci jak asijské, tak i té tradiční kuchyně.
- Nejprve si žebra důkladně omyjte. Pokud je potřeba, odstraňte přebytečný tuk. Očištění žeber přispěje ke kvalitě pokrmu, proto tento krok nepodceňujte.
- Připravte si marinádu, do které žebra naložíte. Marináda dodá žebírkům více chuti a šťavnatosti, nebojte se nechat je naložené několik hodin, nejlépe přes noc.
- Pokud budete žebra grilovat, potírejte je marinádou i v průběhu grilování. Grilujte 20–30 minut na střední teplotu, dokud nebudou zlatavě hnědá.
- Další možností, jak si žebra připravit, je pečení. Žebírka se pečou pod pokličkou nebo alobalem 2–3 hodiny na 160 °C, dokud nejsou měkká. Během poslední fáze pečení můžete pokličku nebo alobal odstranit a nechat žebra zezlátnout.
- Rychlým způsobem přípravy je smažení žeber. Smažíme je na velké pánvi na střední teplotu, dokud nejsou zlatavá a křupavá na povrchu.
- Vhodnou přílohou k vepřovým žebírkům jsou brambory, zelenina nebo chleba. Dochutit je můžete také různými omáčkami, třeba omáčkou barbecue, hořčičnou nebo medovou.
Díky těmto několika snadným radám si můžete vychutnat skvělá vepřová žebra a při střídání omáček dosáhnete unikátní chuťové pestrosti. Inspirujte se třeba těmito pikantními žebírky.
Komentáře