Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny mnoha z nás a během rajčatové sezóny se objevují v našem jídelníčku v různých podobách. Připravit z nich můžeme lahodný kečup nebo zeleninové lečo, případně je nasušit a naložit do oleje.

Nápadů, jak zpracovat přebytky přezrálých rajčat, máme mnoho, jedním z nich je rajčata nasušit a naložit. Získáme báječnou pochoutku, která se hodí v teplé i ve studené kuchyni. Budeme si pak na rajčátkách pochutnávat i v zimním období.

Jak naložit sušená rajčata

Poradíme, jak připravit skvělou rajčatovou pochoutku, na kterou potřebujeme tyto suroviny

  1. V misce smícháme vodu s octem, do které naložíme na 2 hodiny sušená rajčata.
  2. Poté je scedíme a naskládáme do připravených čistých sklenic. Vrstvíme postupně rajčata, poté sušené či čerstvé bylinky a také čerstvý česnek nakrájený na plátky. Podle chuti můžeme přidat ještě nakrájené chilli papričky.
  3. Sklenice nepřeplňujeme, rajčata mírně nabydou. Jakmile budou všechny sklenice naplněné, zalijeme rajčata olejem až po okraj.

Tip: Rajčátka se báječně hodí k těstovinám, do salátů nebo na jednohubky. Podávat je můžete i jako chuťovku k vínu.

Jak připravit sušená rajčata k dalšímu použití nebo k nakládání, to vám poradí i tento jednoduchý videorecept, který vás provede postupem krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky