Originální mlsání ve formě sýrových chipsů si zamilujete. Jak na ně? Mrkněte na videonávod
Večerní odpočinek u televize se snad neobejde bez nějaké té pochutiny a dobrého pití. Pokud nejste zrovna fanouškem klasických chipsů či jiných slaných pochutin, nebo jen prostě hledáte zdravější alternativu, vyzkoušejte křupavé chipsy ze sýru.
Ať už jste dostali na něco chuť, nebo očekáváte návštěvu a nemáte jim co nabídnout, sýrové chipsy jsou rychlou a chutnou pochutinou, která okouzlí všechny přítomné. Snadno si je připravíte z oblíbeného sýru, který máte zrovna doma a jejich příprava zabere jen několik minut.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit chipsy ze sýru?
Sýrové chipsy snadno připravíte v několika krocích. Jak na to?
- Nachystejte si oblíbený sýr a nastrouhejte jej najemno.
- Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- Na plech pak tvořte malé hromádky a ručně je formujte do placek.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 160 °C po dobu cca 17–20 minut, chipsy kontrolujte.
Sýrové chipsy
Milujete sýr na všechny způsoby? Sýrové chipsy si zamilujete na první kousnutí. Hodí se jako rychlá svačinka, ale také jako chuťovka na párty nebo oslavu. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá, během… Podívejte se na všechny sýrové chipsy.
Chipsy lze připravit z různých druhů sýru
Velkou výhodou sýrových chipsů je, že je můžete připravit téměř z jakéhokoliv sýru, který máte doma. To znamená, že můžete použít klasický eidam (30 i 45%), goudu, parmezán či čedar, ale vyzkoušet můžete i třeba Hermelín nebo Nivu. Každý sýr potřebuje jiný čas pečení, a tak troubu průběžně hlídejte.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Originální občerstvení: Překvapte blízké netradičním a zábavným pohoštěním
Upekli jsme chipsy ze 6 druhů sýrů a porovnali výsledky: Nejkratší dobu se peče čedar, nejdéle křupavý zůstane parmezán
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře