Jak připravit tatarský biftek alias tatarák? Nejlépe chutná na křupavé topince
Čerstvé namleté hovězí maso, skvěle ochucené směsí koření a podávané na křupavé topince, tak přesně pod tímto si vždy představíme tatarák neboli tatarský biftek. Tuto pochoutku k pivu snadno vyrobíte i doma.
Základem každého tataráku je výběr kvalitního a hlavně čerstvého hovězího masa. Správné dochucení je na každém z nás, nejčastěji používáme sůl, pepř, také sladkou papriku, nasekanou cibulku i česnek a různé dochucovací omáčky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tatarák
Tradiční hovězí tatarák zvládnete připravit během několika minut a získáte skvělou chuťovku k posezení s přáteli.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve maso naškrábejte špičkou nože nebo případně namelte najemno.
- Cibulku nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte či utřete nožem.
- Nyní všechny suroviny důkladně promíchejte v míse dvěma vidličkami a pokud bude třeba, přidejte dochucovadla podle své chuti.
- Hotový tatarák nechte uležet v lednici a poté podávejte na křupavých topinkách, které můžete ještě potřít stroužkem česneku.
Komentáře