Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvé namleté hovězí maso, skvěle ochucené směsí koření a podávané na křupavé topince, tak přesně pod tímto si vždy představíme tatarák neboli tatarský biftek. Tuto pochoutku k pivu snadno vyrobíte i doma.

Základem každého tataráku je výběr kvalitního a hlavně čerstvého hovězího masa. Správné dochucení je na každém z nás, nejčastěji používáme sůl, pepř, také sladkou papriku, nasekanou cibulku i česnek a různé dochucovací omáčky.

Jak připravit tatarák

Tradiční hovězí tatarák zvládnete připravit během několika minut a získáte skvělou chuťovku k posezení s přáteli.

Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve maso naškrábejte špičkou nože nebo případně namelte najemno.
  2. Cibulku nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte či utřete nožem.
  3. Nyní všechny suroviny důkladně promíchejte v míse dvěma vidličkami a pokud bude třeba, přidejte dochucovadla podle své chuti.
  4. Hotový tatarák nechte uležet v lednici a poté podávejte na křupavých topinkách, které můžete ještě potřít stroužkem česneku.
Hovězí tatarák je oblíbený pokrm především ke sklence vychlazeného piva. Jak jej snadno připravit, v tom vám napoví následující videorecept. Pokud nejste masový typ, skvělou alternativou je lososový tatarák, který se stal výtečnou delikatesou.

Komentáře

Další tipy a triky