Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený řízek je rozhodně jeden z nejznámějších pokrmů, který patří na stůl každé české rodiny. Tradičně se obaluje v trojobalu, který je složený z hladké mouky, vajíčka a také strouhanky. Občas se vyplatí vyzkoušet pro změnu i verzi v těstíčku.

Každý strávník klasický obalovaný řízek k obědu uvítá, ale může se stát, že nám po čase zevšední a ničím už nás nepřekvapí. Tento tradiční kabátek řízku, můžeme vyměnit za křupavé těstíčko, které lze ochutit čímkoli, od česneku až po bylinkové koření.

Jak připravit těstíčko na řízky

Těstíčko je na přípravu velmi jednoduché a zabere nám několik málo minut. Základ se skládá z několika surovin, navíc můžeme přidat bylinky, různé druhy sýra či šunku:

  • Mouka: Volíme vždy mouku hladkou, aby nám vznikla hladká konzistence těstíčka.
  • Vejce: Těstíčko lze připravit také bez vajec, je třeba přidat navíc škrobovou moučku.
  • Kypřidlo: Kouzlem těstíčka je nadýchanost a tu nám zajistí buď kypřicí prášek nebo bublinkový nápoj (pivo či minerálka).
  • Tekutina: Vždy musíme přidat tekutinu, která se liší recept od receptu, používáme buď pivo, vodu či mléko.
  • Koření: Těstíčko můžeme ochutit nejen solí a pepřem, ale také paprikou, česnekem, hořčicí či bylinkami podle své chuti.

Pojďte si s námi připravit tyto výborné a křupavé řízky v těstíčku podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.

 

Komentáře

Další tipy a triky