Jak připravit těstíčko na obalování? Řízky jsou šťavnaté a těstíčko skvěle křupavé
Smažený řízek je rozhodně jeden z nejznámějších pokrmů, který patří na stůl každé české rodiny. Tradičně se obaluje v trojobalu, který je složený z hladké mouky, vajíčka a také strouhanky. Občas se vyplatí vyzkoušet pro změnu i verzi v těstíčku.
Každý strávník klasický obalovaný řízek k obědu uvítá, ale může se stát, že nám po čase zevšední a ničím už nás nepřekvapí. Tento tradiční kabátek řízku, můžeme vyměnit za křupavé těstíčko, které lze ochutit čímkoli, od česneku až po bylinkové koření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těstíčko na řízky
Těstíčko je na přípravu velmi jednoduché a zabere nám několik málo minut. Základ se skládá z několika surovin, navíc můžeme přidat bylinky, různé druhy sýra či šunku:
- Mouka: Volíme vždy mouku hladkou, aby nám vznikla hladká konzistence těstíčka.
- Vejce: Těstíčko lze připravit také bez vajec, je třeba přidat navíc škrobovou moučku.
- Kypřidlo: Kouzlem těstíčka je nadýchanost a tu nám zajistí buď kypřicí prášek nebo bublinkový nápoj (pivo či minerálka).
- Tekutina: Vždy musíme přidat tekutinu, která se liší recept od receptu, používáme buď pivo, vodu či mléko.
- Koření: Těstíčko můžeme ochutit nejen solí a pepřem, ale také paprikou, česnekem, hořčicí či bylinkami podle své chuti.
Pojďte si s námi připravit tyto výborné a křupavé řízky v těstíčku podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí řízky patří mezi nejoblíbenější, a to i mezi dětmi. A ochutnali jste je už v sýrovém těstíčku? Poradíme, jak na to
Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou
Kypřicí prášek neboli prášek do pečiva - jak funguje a k čemu se používá
Komentáře