Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Zdroj: Top recepty

Pod názvem "tortilly" si nejčastěji představíme tenké chlebové placky. Připravují se hlavně z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Po upečení je po libosti naplníme a zavineme. Podáváme je jako hlavní jídlo, připravujeme je k večeři, nebo si je můžeme vzít do práce.

Domácí pšeničné tortilly

Nejsnazší je koupit si tortilly jako polotovar. Pak je stačí jenom naplnit a chutné jídlo máme během chvilky na stole. Podle receptů z našeho receptáře si tyto chlebové placky můžeme připravit i sami doma. A čerstvě upečené tortilly - to teprve bude dobrota.

Jak připravit těsto

Postupovat můžeme podle našich receptů. K mouce, změklému tuku a soli přidáme teplou vodu a vypracujeme měkké, hebké těsto, které se nelepí. Dobrým pomocníkem je domácí pekárna - v tom případě využijeme program na Těsto.

Jak rozválet tortilly

Zpracované těsto, které by mělo mít pokojovou teplotu, rozdělíme na kousky, z nichž vytvoříme kuličky, které velmi tence rozválíme. Na podložení si vezmeme buď silikonový vál nebo papír na pečení, abychom těsto nemuseli podsypávat moukou. Vyválíme tenké placky, které svou velikostí a tvarem odpovídají pánvi, na které je budeme péct.

Jak upéct tortilly

Připravené placky pečeme na pánvi - nasucho, na prudkém ohni a rychle. Každou stranu pečeme asi půl minuty, vzápětí se začnou tvořit puchýřky. Po otočení dopečeme druhou stranu. Placky po upečení uchováváme horké, nejlépe mezi dvěma utěrkami, aby nám před servírováním neztvrdly a neoschly. 

Tortilly, které nesníme hned po upečení, ohříváme potřené vodou - buď v mikrovlnné troubě nebo na plechu. Stačí malá chvilka. Kromě tortill z pšeničné mouky si můžeme upéct i kukuřičné tortilly nebo tortilly z brambor a vajec, které připomínají naše omelety.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky