Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly jsme si oblíbili díky rychlé přípravě a jednoduchým možnostem využití. Polotovary na ně jsou běžně k dostání a můžeme si vybrat mezi vyrobenými z bílé nebo celozrnné mouky. Využití k plnění naslano je výtečnou a známou záležitostí, ale ochutnali jste je už nasladko?

Plnit tortilly je zábavné - naplníme si je jednoduše tím, co máme nejraději. Často volíme zeleninu, luštěniny nebo maso. To vše doplníme sýrem a krátce zapečeme v troubě, na pánvi nebo na grilu. Tortilly jsou nejlepší hned po upečení, ještě teplé, ozdobené čerstvou zeleninou a chutným dresinkem.

Jak připravit tortilly nasladko

Tortilly můžeme plnit např. sladkou tvarohovou náplní nebo dušenými jablky. Začátečníci mohou vyzkoušet připravit tortilly na způsob závinu s jablky. Postup je velmi jednoduchý.

  1. Jablka nastrouháme a přebytečnou šťávu slijeme - náplň by neměla být příliš "vodnatá".
  2. Strouhaná jablka rozložíme na tortilly, které jsme lehce potřeli olejem.
  3. Lehce je poprášíme skořicí a vanilkovým nebo krystalovým cukrem. 
  4. Přidáme také spařené rozinky, strouhaný kokos a vlašské ořechy. Můžeme použít i jinou náplň.
  5. Stočíme a krátce zapečeme na plechu v předem vyhřáté troubě nebo v kontraktním grilu.
  6. Při podávání můžeme ještě zdobit kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany a čerstvým ovocem.

Podívejte se také, jak připravit valašský "frgál", jehož základem jsou tortilly nebo vyzkoušejte tortilly nasladko podle následujícího videoreceptu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky