Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit tradiční grog? Jednoduchý návod na hřejivý alkoholický nápoj
Zdroj: Freepik

Grog je jeden z nejznámějších alkoholických nápojů, který si s chutí připravujeme právě ve dnech, kdy udeří první mrazíky. Často si ho spojujeme s vůní rumu, přesto lze výborný grog udělat i z koňaku, brandy nebo whisky.

Grog je původně nápojem britských námořníků, kteří jej připravovali z citrusové šťávy a rumu. Příprava grogu je velmi jednoduchá, postačí nám k tomu několik základních surovin. Grog si můžeme ještě vylepšit přidáním griotky nebo koření.

Jak uvařit grog

Na hřejivý grog budeme potřebovat zhruba 200 ml horké vody, dále 40 ml rumu a k dochucení cukr, citrónovou šťávu, celou skořici a hřebíček.

  1. Do menšího hrnce si vlijeme studenou vodu, přidáme skořici, hřebíček a citrónovou šťávu. Krátce směs provaříme, aby koření pustilo vůni.
  2. Do hrníčku si mezitím nalijeme odměřené množství rumu. 
  3. Provařenou směs opatrně scedíme tak, že s ní současně zalijeme připravený rum.
  4. Téměř hotový grog si dosladíme cukrem podle chuti, ozdobíme plátkem citrónu a nezbývá, než si nápoj vychutnat.

Pokud nejste příznivci tradičního rumového grogu, můžete si podle videoreceptu připravit báječný vánoční punč s citrusovou šťávou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky