Jak připravit třešňový džem? Zužitkujte úrodu třešní na tuto báječnou pochoutku
Výtečný třešňový džem má temně vínovou barvu a chutná skvěle na chlebu s máslem či v jogurtu. Výborně se hodí jako náplň do taštiček, palačinek nebo do jiných moučníků. Úrodu třešní můžeme zpracovat na velmi rychlý džem.
Třešňový džem můžeme připravit naprosto jednoduše pouze z vypeckovaných třešní, želírovacího cukru a kyseliny citrónové. Džem připravíme dokonce bez zavařování, vystačíme si s pouhým naplněním a otočením skleničky dnem vzhůru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit třešňový džem
Na tuto dobrotu si připravíme následující suroviny: 1 kg vypeckovaných třešní, 500 g želírovacího cukru 2:1 a 1 lžičku kyseliny citrónové.
- 1 kg vypeckovaných třešní buď nakrájíme na malé kousky nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Třešně vložíme do většího hrnce, přidáme želírovací cukr i kyselinu citrónovou a vaříme na mírném stupni.
- Za stálého míchání přivedeme do bodu varu a provaříme ještě 5 minut. Poté odstavíme a sesbíráme z povrchu přebytečnou pěnu.
- Džem plníme do sterilních skleniček. Po naplnění řádně utáhneme víčko a otočíme skleničky dnem vzhůru. Po 5 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.
Pokud očekáváte i velkou úrodu jahod, podle následujícího videoreceptu si snadno můžete připravit i jahodový džem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít kyselinu citrónovou? Je užitečná do pokrmů i na zavařování
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře