Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výtečný třešňový džem má temně vínovou barvu a chutná skvěle na chlebu s máslem či v jogurtu. Výborně se hodí jako náplň do taštiček, palačinek nebo do jiných moučníků. Úrodu třešní můžeme zpracovat na velmi rychlý džem.

Třešňový džem můžeme připravit naprosto jednoduše pouze z vypeckovaných třešní, želírovacího cukru a kyseliny citrónové. Džem připravíme dokonce bez zavařování, vystačíme si s pouhým naplněním a otočením skleničky dnem vzhůru.

Jak připravit třešňový džem

Na tuto dobrotu si připravíme následující suroviny: 1 kg vypeckovaných třešní, 500 g želírovacího cukru 2:1 a 1 lžičku kyseliny citrónové.

  1. 1 kg vypeckovaných třešní buď nakrájíme na malé kousky nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Třešně vložíme do většího hrnce, přidáme želírovací cukrkyselinu citrónovou a vaříme na mírném stupni.
  3. Za stálého míchání přivedeme do bodu varu a provaříme ještě 5 minut. Poté odstavíme a sesbíráme z povrchu přebytečnou pěnu.
  4. Džem plníme do sterilních skleniček. Po naplnění řádně utáhneme víčko a otočíme skleničky dnem vzhůru. Po 5 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.

Pokud očekáváte i velkou úrodu jahod, podle následujícího videoreceptu si snadno můžete připravit i jahodový džem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky