Jak připravit tvarohové či jogurtové koblížky. Chutnají báječně i bez kynutí
Smažené koblížky jsou velmi populárním dezertem, který si zamiluje snad každý. Těsto je hotové za pár minut a díky tvarohu jsou koblížky ještě vláčnější, než klasické koblihy. Obalené v moučkovém cukru chutnají báječně.
Tvarohové či jogurtové koblížky můžeme připravit jednoduše z několika ingrediencí a navíc bez čekání a kynutí těsta. Z připraveného těsta tvarujeme lžící kuličky, které vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit koblížky
Velmi rychlé a nadýchané koblížky připravujeme z těchto surovin:
- Z hladké nebo také z polohrubé mouky, můžeme použít i kombinaci obou.
- Dále budeme potřebovat bílý jogurt nebo tvaroh - nejlépe volíme polotučný z krabičky.
- Přidáme i rum, díky kterému by koblihy neměly nasát příliš mnoho tuku.
- Potřebujeme také ostatní ingredience jako jsou vejce, kypřicí prášek do pečiva a špetka soli.
- Na smažení bude potřeba rostlinný olej, nejčastěji řepkový, nebo také sádlo s olejem, jako to dělávaly dříve naše babičky.
- Na závěr usmažené koblížky obalíme v moučkovém cukru.
Pojďte si báječně nadýchané tvarohové koblížky připravit podle názorného videoreceptu, který vám poradí, jak postupovat krok za krokem. Koblížky můžete pouze obalit v cukru nebo je naplnit marmeládou či nutellou.
Komentáře