Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné Míša řezy jsou legendárním dezertem, který pekly už i naše babičky. Nadýchaný kakaový piškot s tvarohovým krémem a politý čokoládovou polevou dokáže oslnit každého milovníka sladkého. Poradíme, jak do nich připravit tvarohovou náplň.

Připravit Míša řezy není nic složitého, podle snadného návodu je zvládnou upéct i začínající hospodyňky. Původní myšlenka, podle které vznikl tento dezert, byl legendární tvarohový nanuk. Nyní vám poradíme, jak připravit tvarohový krém.

Jak připravit tvarohový krém

K tomuto velmi snadnému tvarohovému krému budete potřebovat: 250 g másla, 500 g tvarohu a 150 g moučkového cukru.

  1. Nejprve vytáhněte máslo i tvaroh na kuchyňskou linku, aby obě ingredience změkly při pokojové teplotě a lépe se vyšlehávaly.
  2. Nyní vložte do mísy máslo s cukrem, které důkladně prošlehejte. Postupně zašlehávejte tvaroh, než vznikne krásně hladký krém.
  3. Zbývá už jen natřít tvarohový krém na kakaový korpus a polít připravenou čokoládovou polevou.
Vyzkoušejte k odpolední kávě také odlehčenou variantu Míša řezů v podobě pohárů. Místo korpusu použijte nadrcené sušenky, které chutnají stejně báječně.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky