Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z vajíček natvrdo dokážeme uvařit lákavé pochutiny. Jednou z nich je vaječná tlačenka, která je báječná jak vzhledem, tak chutí. Snadno pak tímto způsobem spotřebujete větší množství vajec nejen z Velikonoc.

Vaječná tlačenka dokáže udělat dojem jako pohoštění na oslavě, s čerstvým pečivem pak i jako lehká večeře. Tlačenka z vajíček láká především svým barevným vzhledem díky obsažené zelenině a navíc je na přípravu snadná i pro začátečníky.

Jak připravit vaječnou tlačenku

Vaječná tlačenka dokáže potěšit i jako studené pohoštění pro koledníky během Velikonoc. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem a svěžím salátkem.
K přípravě 8 porcí budete potřebovat tyto suroviny
  1. Nejprve uvařte vejce natvrdo a po vychlazení je oloupejte.
  2. Zeleninu z Moravanky sceďte a nálev ponechte na později.
  3. Všechny suroviny nakrájejte na drobné kostičky, včetně sterilované zeleniny. Tuto směs ochuťte solí, pepřem a smíchejte s majonézou.
  4. Z nálevu Moravanky připravte želatinu podle návodu a nechte vychladnout. Poté lehce vychladlý želatinový nálev vmíchejte k ostatním surovinám.
  5. Připravenou směs vlijte do formy vyložené potravinářskou fólií, případně mikrotenovým sáčkem, a nechte ztuhnout v lednici 2–3 hodiny, ideálně do druhého dne.
  6. Tuhou vaječnou tlačenku vyklopte z formy a nakrájejte na plátky. Ty podávejte s rohlíkem, bagetou či zeleninovým salátkem.
Vaječná tlačenka vás mile překvapí svou jemnou chutí a pestrostí. Připravíte si tuto pochutinu podle úvodního videoreceptu? Inspirovat se můžete také tím, jaké velikonoční menu typicky připravujeme o těchto svátcích. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli