Jak připravit nejlepší vajíčkovou pomazánku. Jaký je osvědčený postup a co všechno do ní patří
Vajíčkovou pomazánku tradičně připravujeme hlavně o Velikonocích, ale rádi si na ní pochutnáme kdykoliv během roku. Patří mezi nejoblíbenější a spolehlivě dobré pomazánky, na které si schováváme recepty ještě od našich babiček a rádi se k nim vracíme.
Jednoduchý postup, skvělá chuť
V našem receptáři je vajíčkových pomazánek mnoho. Na tu tradiční a oblíbenou, kterou si často pamatujeme z dětství, potřebujeme jen několik základních surovin. Aby se povedla, je nejlepší se držet osvědčeného postupu, který bychom neměli ošidit. Výsledkem bude výborná pomazánka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit základ
Nejprve si uvaříme vajíčka natvrdo. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky jemně posolíme a utřeme v misce společně se změklým máslem. Vznikne jemný krém, který vzápětí doplníme dalšími surovinami. Kdybychom přidali bílky společně se žloutky, pomazánka by už neměla tu správnou konzistenci. Proto si bílky odložíme až na závěr.
Komentáře