Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka patří mezi nejoblíbenější a to především pro jednoduchou přípravu. Jednoduše ji umícháme ze surovin, které běžně najdeme v lednici. Přidáme k ní čerstvé pečivo a báječná večeře je na stole.

Pomazánky jsou skvělou variantou v situacích, když si lámeme hlavu, co připravit k večeři. Dokážeme je připravit pouze ze zásob lednice, snadno a rychle vykouzlíme báječnou dobrotu. Stačí je namazat na čerstvé křupavé pečivo a pochutnávat si bude celá rodina.

Jak udělat vajíčkovou pomazánku

Nadýchanou a jemnou vajíčkovou pomazánku snadno připravíte pouze z několika málo surovin. Budete potřebovat

  1. Vejce nejprve uvařte natvrdo a po dovaření prudce zchlaďte, vajíčka se budou lépe loupat.
  2. Vajíčka společně s okurkami nastrouhejte do mísy na jemném struhadle.
  3. Nyní přidejte máslo, jemně nakrájenou cibuli, hořčici a dochuťte solí i pepřem.
  4. Pomazánku důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily, případně krátce prošlehejte.
  5. Vajíčkovou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu či na nakrájené bagetce

S vajíčkovou pomazánkou vám pomůže rychlý videorecept - s návodem ji zvládne i úplný začátečník v kuchyni. Namazané pečivo dozdobte petrželkou nebo pažitkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky