Jak udělat vajíčkovou pomazánku? Nejlépe chutná podávaná na čerstvém pečivu
Vajíčková pomazánka patří mezi nejoblíbenější a to především pro jednoduchou přípravu. Jednoduše ji umícháme ze surovin, které běžně najdeme v lednici. Přidáme k ní čerstvé pečivo a báječná večeře je na stole.
Pomazánky jsou skvělou variantou v situacích, když si lámeme hlavu, co připravit k večeři. Dokážeme je připravit pouze ze zásob lednice, snadno a rychle vykouzlíme báječnou dobrotu. Stačí je namazat na čerstvé křupavé pečivo a pochutnávat si bude celá rodina.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat vajíčkovou pomazánku
Nadýchanou a jemnou vajíčkovou pomazánku snadno připravíte pouze z několika málo surovin. Budete potřebovat:
- Vejce nejprve uvařte natvrdo a po dovaření prudce zchlaďte, vajíčka se budou lépe loupat.
- Vajíčka společně s okurkami nastrouhejte do mísy na jemném struhadle.
- Nyní přidejte máslo, jemně nakrájenou cibuli, hořčici a dochuťte solí i pepřem.
- Pomazánku důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily, případně krátce prošlehejte.
- Vajíčkovou pomazánku podávejte na čerstvém chlebu či na nakrájené bagetce.
S vajíčkovou pomazánkou vám pomůže rychlý videorecept - s návodem ji zvládne i úplný začátečník v kuchyni. Namazané pečivo dozdobte petrželkou nebo pažitkou.
Komentáře