Jak připravit vajíčkovou pomazánku? Snadná dobrota potěší každého strávníka
Vajíčková pomazánka patří mezi stálice v české kuchyni, postačí k ní pouze pár základních surovin a dobrota je na světě. Skvěle se hodí na jednohubky i chlebíčky či jen namazaná na pečivu k večeři. Poradíme, jak si ji připravit.
Vajíčková pomazánka patří mezi oblíbené, nikdy nezklame namazaná na chlebíčku či jednohubkách. K přípravě vajíčkové pomazánky postačí pouze základní suroviny a dochucení zůstane na každém z nás. Poradíme, jak na tuto dobrotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat vajíčkovou pomazánku se šunkou
Máte-li přebytek vajíček a nevíte si rady, co z nich připravit, máme pro vás báječný recept na vajíčkovou pomazánku, díky které sklidíte chválu od celé rodiny.
Připravte si tyto suroviny:
- Natvrdo uvařená vejce oloupejte a poté nastrouhejte na hrubším struhadle společně s tvrdým sýrem.
- Do misky k vajíčkům přidejte drobně nakrájenou šunku a také bílou část jarní cibulky.
- Dále přidejte pomazánkové máslo a majolku - do požadované hustoty pomazánky. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem, případně cukrem a octem. Důkladně promíchanou pomazánku nechejte v chladu krátce uležet.
Tip: Podávejte namazanou na čerstvém pečivu, dozdobenou čerstvou zeleninou, nakrájenou natí z cibulky nebo také snítkou pažitky.
S přípravou této pomazánky je spojená větší spotřeba vajec - nezapomeňte na to, jak správně vejce uvařit, aby se dala snadno oloupat.
Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře