Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nelamte si hlavu s tím, co připravit k odpolední svačině a pojďte si udělat jednoduchý vajíčkový salát. Dokonale zasytí žaludek a navíc doplníte důležitou dávku bílkovin. Pochutnáte si na něm ve spojení s rohlíkem či vekou.

V případě, že hledáte způsob, jak rychle a chutně zpracovat po Velikonocích vejce, tak právě vajíčkový salát si zaručeně oblíbíte. Skvěle poslouží jako rychlá svačina či studená večeře, navíc jeho příprava je velmi snadná - salát se skládá jen z několika málo surovin.

Jak připravit vaječný salát

Vaječný salát se sýrem má jemně nakyslou chuť díky sterilovaným okurkám a menší pikantnost po nasekané cibulce.

Na cca 6 porcí salátu budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve uvařte vejce natvrdo a poté je prudce zchlaďte. Vychlazená vajíčka oloupejte.
  2. Dále nakrájejte na menší kostičky tvrdý sýr a kyselé okurky.
  3. Oloupanou cibuli nasekejte nadrobno a v sítku ji spařte horkou vodou z varné konvice.
  4. Očištěná vajíčka nakrájejte na drobné kostičky a společně s ostatními surovinami pečlivě smíchejte.
  5. Zamíchaný salát podle chuti dosolte, opepřete, případně doslaďte cukrem či okyselte kapkou octu.
  6. Hotový salát vychlaďte v lednici a podávejte na čerstvém pečivu, posypaný nasekanými bylinkami.

Vajíčka natvrdo jsou skvělá do mnoha receptů a vajíčkový salát přijde k chuti kdykoliv - hodí se na přípravu v průběhu celého roku. Vyzkoušejte si s námi podle videoreceptu tuto snadnou svačinku plnou živin.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli