Jak udělat velikonoční nádivku? Prozradíme recept na dokonale nadýchanou hlavičku
Velikonoční nádivka je staročeský pokrm, který ovšem ani po letech nevyšel z módy. Dokonale voní uzeným masem a bylinkami, nasekané kopřivy jí zase dodají svěží říz. Poradíme, jak tento sytý pokrm připravit.
Velikonoční nádivka by měla obsahovat uzené maso, voňavé bylinky a neobejdete se bez mladých kopřiv, které jí dodají jemný říz. Nádivka se podává jako příloha k masu, samostatně k večeři i jako pohoštění pro koledníky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat velikonoční nádivku
Připravit velikonoční nádivku není vůbec složité, zvenčí by měla být dozlatova upečená a uvnitř báječně nadýchaná.
Na 4 porce nádivky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve pekáček vymažte sádlem nebo vyložte pečícím papírem.
- Dále vepřové a uzené maso vložte do hrnce a společně uvařte.
- Uvařené maso vytáhněte z vývaru a po vychladnutí nasekejte nadrobno.
- Rohlíky nakrájejte na menší kostičky, zalijte masovým vývarem a ten do nich nechte vsáknout.
- Nyní oddělte žloutky od bílků, žloutky utřete v misce se solí a poté je smíchejte s nasekanou petrželkou, kopřivami i kontryhelem.
- Směs zlehka promíchejte se změklými rohlíky a přidejte nakrájené maso.
- Z bílků ušlehejte pevný sníh a postupně jej přimíchejte do připravené směsi.
- Hotovou směs urovnejte do vymazaného pekáčku a upečte ve vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře