Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na Stroganoff je původem z Ruska a často je označovaný jako minutkový guláš. Obsahuje hovězí maso na nudličky v lahodné omáčce se smetanou a jako příloha se hodí rýže či těstoviny. Připravit lze i z vepřového.

Tuto známou klasiku z ruské kuchyně si oblíbili lidé po celém světě. Stroganoff zvládnete doma levou zadní a namísto hovězího masa lze použít maso vepřové, které je rychlejší na přípravu. Pochutná si každý milovník smetanových omáček.

Jak připravit vepřové àla Stroganoff

Vepřové nudličky àla Stroganoff se pyšní bohatě krémovou omáčkou a takový oběd jistě potěší každého člena rodiny. 

  1. Nejprve maso nakrájejte na nudličky a ochuťte ho solí a pepřem. 
  2. Cibulku oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi s kapkou oleje.
  3. K cibuli přidejte na orestování i nudličky masa - jakmile se zatáhne, podlijte ho vodou nebo vývarem a 15 minut povařte.
  4. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte ji k masu a pár minut poduste.
  5. Nyní přidejte ke smetaně hladkou mouku, důkladně promíchejte metličkou a přilijte k masu. Vše nechte povařit asi 15 minut a dochuťte solí a pepřem.
  6. Vepřový Stroganoff podávejte s vařenou rýží nebo s těstovinami.

Uvařit Stroganoff, ať už z hovězího, či vepřového masa, nezabere příliš času a získáte báječný oběd pro celou rodinu. Podle úvodního videoreceptu zvládne připravit tento pokrm i naprostý začátečník v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky