Jak připravit vepřové àla Stroganoff? Šťavnaté nudličky v omáčce si zamilujete
Recept na Stroganoff je původem z Ruska a často je označovaný jako minutkový guláš. Obsahuje hovězí maso na nudličky v lahodné omáčce se smetanou a jako příloha se hodí rýže či těstoviny. Připravit lze i z vepřového.
Tuto známou klasiku z ruské kuchyně si oblíbili lidé po celém světě. Stroganoff zvládnete doma levou zadní a namísto hovězího masa lze použít maso vepřové, které je rychlejší na přípravu. Pochutná si každý milovník smetanových omáček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vepřové àla Stroganoff
Vepřové nudličky àla Stroganoff se pyšní bohatě krémovou omáčkou a takový oběd jistě potěší každého člena rodiny.
- Nejprve maso nakrájejte na nudličky a ochuťte ho solí a pepřem.
- Cibulku oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi s kapkou oleje.
- K cibuli přidejte na orestování i nudličky masa - jakmile se zatáhne, podlijte ho vodou nebo vývarem a 15 minut povařte.
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte ji k masu a pár minut poduste.
- Nyní přidejte ke smetaně hladkou mouku, důkladně promíchejte metličkou a přilijte k masu. Vše nechte povařit asi 15 minut a dochuťte solí a pepřem.
- Vepřový Stroganoff podávejte s vařenou rýží nebo s těstovinami.
Uvařit Stroganoff, ať už z hovězího, či vepřového masa, nezabere příliš času a získáte báječný oběd pro celou rodinu. Podle úvodního videoreceptu zvládne připravit tento pokrm i naprostý začátečník v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře