Jak připravit vepřový mozeček? Na cibulce usmažený spolu s vejci chutná výtečně
Vepřový mozeček bývá součástí výslužky pro řezníka, který porážel vepře. Pokud si však zařizujete zabijačku sami, můžete s mozečkem naložit podle svého přání. Přinášíme vám tip k jeho tepelné úpravě na cibulce a s vejci.
Vepřový mozeček je nedílnou součástí zabijačkového hodování a považuje se za delikatesu. Připravit ho můžete na více způsobů, my vás nyní provedeme velmi chutnou úpravou s cibulí a vejci. Usmažte si zabijačkovou lahůdku spolu s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vepřový mozeček s vejci
K přípravě budete potřebovat 1 vepřový mozeček, 5 vajec, 1 větší cibuli, sádlo ke smažení, sůl a pepř podle chuti. Suroviny se násobí podle počtu mozečků.
- Vepřový mozeček vyperte, spařte a odblaňte. Nakrájejte ho na menší kousky nebo najemno nasekejte - podle vašich preferencí.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpálené pánvi nechte rozpustit dostatek sádla a cibuli osmahněte dorůžova.
- K cibuli přidejte nakrájený mozeček a orestujte. Jakmile začne mozeček bělat, přidejte rozšlehaná vejce a míchejte do zhoustnutí směsi.
- Nakonec směs dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Hotový mozeček s vejci můžete servírovat posypaný nasekanou petrželovou natí na krajíci chleba nebo v misce.
Tip: Mozečky jsou také velmi chutné orestované na cibuli společně s kmínem a bez vajec, rozhodně vyzkoušejte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vepřové mozečky se zpravidla nastavují vejci proto, aby vyšlo na všechny zúčastněné na zabijačce. Jedná se o první pokrm, který se z vepře připravuje - mezitím se již vaří kosti s masem. Napište nám do komentářů, zda vám mozeček chutná, těšíme se.
Komentáře