Jak připravit vlašský salát? Použijte ho na chlebíčky i k chutné svačině s pečivem
Vlašský salát byl ve své době jednou z nejvíce vyhledávaných pochoutek studené kuchyně a určitě jen tak nevyjde z módy. Skvěle chutná na chlebíčcích i s pečivem.
Do původních receptů na vlašský salát se přidávaly především ryby, nebo také olivy či kapary. Postupem času vlašský salát více znárodněl a ryby z něj úplně vymizely. Nahradily je brambory, hrášek, sterilovaná zelenina a salám, to vše se připravuje s majonézou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vlašský salát
Zavzpomínejte na své dětství a připravte báječný vlašský salát, který je velmi jednoduchý a zároveň skvěle zasytí.
- Budete potřebovat tyto suroviny:
- Brambory nejprve uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte.
- Nyní brambory, uvařenou mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na nudličky a okurky nadrobno.
- Do mísy dejte majonézu, hořčici, worcester, dále část octa, cukr, sůl a pepř, to vše důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte nakrájenou zeleninu, salám i sterilovaný hrášek, vše znovu promíchejte.
- Salát dochuťte postupně, řiďte se podle kyselosti okurek. Jakmile jste s chutí spokojeni, nechte salát v lednici vychladit a před podáváním ho vždy promíchejte.
Tento tradiční vlašský salát není těžké připravit, videorecept vám poradí, jak přesně postupovat a hotový salát vás výtečnou chutí navrátí zpět do dětství.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře