Zapečené tortilly jsou jednoduchým letním jídlem. Výborně chutnají se sýrem, rajčaty a kapií
Tortilly stačí ohřát, naplnit podle vlastní fantazie a podávat. Populární rychlovku připravujeme jako rychlý oběd nebo večeři. Tortilly zvlášť oceníme během letních dnů, kdy se nám nechce trávit mnoho času vařením.
K plnění tortill se dají použít nejrůznější suroviny a tepelně upravené směsi. Stačí dát na pánev trochu oleje, na něj nakrájenou cibuli nebo pórek, kapii, rajčata, kukuřici, hrášek, fazole a žampiony (i z plechovky). Směs podusíme. Nepotřebuje sice dlouhou tepelnou úpravu, ale nezapomeňte k ní přidat něco na ochucení např. italské či provensálské koření a čerstvou bazalku. Nemusíte šetřit ani s rozmačkaným česnekem. Tortilly směsí naplníme a přidáme strouhaný nebo plátkový sýr. Stočíme a můžeme hned podávat.
Jak připravit zapečené tortilly
Plněné tortilly se dají dokonce zapékat. K jejich zapékání se vám bude skvěle hodit kontaktní gril. Naplněnou tortillu do něj stačí na chvíli vložit, aby se dobře prohřála a upekla pěkně dokřupava. Postup je obdobný, jako když připravujeme tousty z klasického toustového chleba. V kontaktním grilu se dají připravit mnohem rychleji a pro více lidí, než v malém toustovači.
- Na zapečené tortilly podle našeho receptu potřebujete cibuli, čerstvou papriku (výborná je kapie), šunku, plátkový sýr, rajčata, sůl, pepř a olej. A samozřejmě tortilly.
- Na malém množství oleje nejprve osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte nakrájenou papriku, osolte a opepřete. Tepelná úprava má být pouze krátká, aby si papriky zachovaly křupavost.
- Na každou tortillu dejte plátek šunky, vychladlou paprikovou směs, tenké plátky rajčat a sýra.
- Tortillu přehněte a vložte do kontaktního grilu. Krátce zapečte.
- Podávejte co nejdříve po zapečení, teplé tortilly jsou nejchutnější.
- Na talíři ještě dozdobte zeleninou a oblíbeným dresinkem. Stačí smíchat jogurt, rozmačkaný česnek a provensálské bylinky.
Na postup přípravy tortill se můžete podívat v následujícím videu.
A jak rádi připravujete tortilly vy? Těšíme se na vaše tipy, které můžete napsat do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Jak upéct dobrý toustový chléb. S domácí pekárnou a skvělým receptem je to snadné
Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Komentáře