Jak připravit zapečenou brokolici? Výživný zeleninový pokrm zvládnou i začátečníci
Brokolice je jednou z velmi výživných potravin, která by se měla v našem jídelníčku objevovat pravidelně pro vysoký obsah výživných látek. Báječně chutná jako příloha k masu, v salátech i zapečená v troubě se sýrem. Poradíme, jak připravit zapečenou brokolici.
Brokolici považujeme za úžasnou zeleninu, která dodává našemu tělu spoustu vitamínů i minerálů. Mimo tyto benefity je nenáročná na přípravu - nejčastěji ji vaříme v páře, dusíme a zapékáme v troubě. Skvěle se hodí i jako náplň do slaného koláče.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat zapečenou brokolici
- Nejprve brokolici důkladně omyjte vodou. Poté ji uvařte ve vodě či v parním hrnci do poloměkka a nakrájejte na menší kousky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zapékací nádobu vymažte tukem a rozložte do ní nakrájenou brokolici.
- V misce rozšlehejte vejce, přilijte mléko a dochuťte solí i pepřem. Vše promíchejte společně s nastrouhaným sýrem.
- Brokolici zalijte připravenou směsí a vložte do trouby, nechte zapéct po dobu 20-25 minut. Hotovou zapečenou brokolici můžete podávat s vařeným bramborem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů z brokolice. Jak si s touto zeleninou poradit v kuchyni, abychom si na ní pochutnali
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Jednoduchý návod na vaření brambor v páře: Přinášíme vám zdravější alternativu
Komentáře