Jak připravit zázvorový čaj. Tento nápoj je skvělým pomocníkem při chřipkách a nachlazení
Kořen zázvoru najde uplatnění především v období chřipek a nachlazení. Má výrazně aromatickou vůni, snadno se používá a při podávání v přiměřeném množství je chutný. Zázvor využíváme nejen do čaje a limonád ale také jako koření do sladkých či slaných pokrmů.
Pokud vás stihlo nemilé nachlazení, mějte vždy doma po ruce tento přírodní všelék, který dokáže viry udržet na uzdě, aby nepříjemná rýma co nejdříve ustoupila. Poradíme vám jak správně uvařit zázvorový čaj, aby dobře chutnal.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit zázvorový čaj
Čaj bude hotový během chvilky:
- Postavíme si do menšího hrnce vodu (množství na jeden šálek čaje) a přivedeme k varu.
- Zhruba 1–2 cm kořene zázvoru oloupeme a nastrouháme na struhadle, pak vložíme do vařící vody. Díky nastrouhání zázvor pustí více šťávy a chuť bude silnější.
- Snížíme plamen a provařujeme zhruba 2 minuty, abychom nezničily všechny účinné látky.
- Poté odstavíme a necháme louhovat maximálně 10 minut.
- Po uplynutí doby si čaj přelijeme přes sítko do šálku a chuť můžeme zjemnit medem a citronem.
Zázvor má v kuchyni své místo s všestranným využitím, a to jak v čerstvém stavu, tak i v sušeném. Připravte si podle našeho video-receptu netradiční batátovo -mrkvovou polévku dochucenou zázvorem a pomerančem. Přejeme dobrou chuť!.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Snadné a dobré podzimní nápoje: Zahřejte se zázvorem s citronem nebo svařeným rozmarýnem
Jak uchovat oddenek zázvoru v pěkném stavu? Díky jednoduché metodě ho budeme mít stále po ruce
Domácí léčba medem podle našich babiček: Na kašel pomáhá med s cibulí, na imunitu kořeněný medový sirup se zázvorem
Komentáře