Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí jako příloha je naprosto jedinečné a výborné. K pečenému masu a knedlíkům chutná výtečně, proto mnozí z nás tuto kombinaci považují za své nejoblíbenější jídlo. Všichni víme, že spotřeba zeleniny by měla být vyšší, a s chutně upraveným zelím to jde snadno.

Víte, že zelí můžete připravit několika základními způsoby? A to k tomu nepočítáme různá vylepšení a rodinné recepty na to "nejlepší" zelí. Způsob zpracování této jednoduché přílohy vybíráme s ohledem na strávníky. Něco jiného nadchne manžela v nejlepších letech, ale děti nebo starší lidé mohou mít chutě jiné.

Čtyři varianty přílohového zelí

Zvažujete, jak připravit zelí (červené nebo bílé) jako přílohu? Výběr záleží zcela na vás. Máte totiž nejméně čtyři možnosti a všechny jsou výborné:

  1. Zpracujte a uvařte čerstvou hlávku zelí. Ocení ti, kdo nemají rádi "kyselé" zelí.
  2. Uvařte kysané zelí (koupené nebo vlastnoručně naložené). Nadchne všechny milovníky kysaného zelí.
  3. Nebo dokonce smíchejte kysané a hlávkové zelí. Směs bude ve výsledku méně "kyselá" a jemnější, než když použijeme jen kysané zelí, proto bude chutnat i dětem.
  4. Použijte k uvaření sladkokyselé zelí v nálevu (sterilované), opět buď koupené nebo vlastnoručně připravené.

Následující videorecept vám ukáže přípravu kysaného zelí k pečené kachně a knedlíkům, tedy výborný sváteční oběd. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky