Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kebab je označení pro rožněné nebo grilované maso, a to ať už z jehněčího, skopového, hovězího nebo kuřecího masa. U nás kebab známe nejčastěji z tureckých fast foodů, kde se maso otáčí na velkých vertikálních grilech.

Když někdo řekne, že jde na kebab, má většinou na mysli döner či dürüm kebab, tedy maso servírované v pita chlebu nebo chlebových plackách. V nich kromě masa najdete zelný salát a dresink. V následujících řádcích vám poradíme, jak si takový zelný salát ke kebabu připravit.

Jak připravit zelný salát ke kebabu

Základem kebabu je kromě masa většinou bílé či červené zelí, které se doplňuje další zeleninou. Tu si však můžete obměnit podle vašich preferencí.

  • Zelenina, která se do döner či dürüm kebabu dává, je většinou čerstvá, a není tedy nijak tepelně upravená.
  • Zelí (bílé, červené, případně obě) se tedy pouze očistí a nakrouhá na tenké proužky. Toho docílíte buď za pomoci nože, krouhače nebo elektrického robota.
  • Podobně jako zelí se na tenké proužky nakrájí mrkev a cibule. Tu použijte buď červenou nebo bílou, jelikož ty mají za syrova méně ostrou chuť než cibule žlutá.
  • V döner či dürüm kebabu se dále nejčastěji objevuje ledový salát, rajčata, okurka a paprika, a to ať už nakrájené nadrobno nebo na kolečka či proužky.
  • V některých rychlých občerstveních si můžete do kebabu přidat například i kukuřici, olivy nebo nakládané okurky.

V döner či dürüm kebabu nesmí chybět dresink. Ten si většinou při nákupu kebabu můžete zvolit bylinkový, česnekový nebo pikantní chilli. Česnekový dresink ke kebabu si snadno připravíte podle následujícího videoreceptu.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky