5 tipů, jak rovnat potraviny do mrazáku: Poradíme s jejich správným uskladněním
Mrazák je skvělým pomocníkem. Můžeme do něj uložit sezónní ovoce i zeleninu, ale také pokrmy, které si připravíme do zásoby, nebo o kterých víme, že je nestihneme včas sníst. I pro skladování ale platí určitá pravidla.
Potravinám díky mrazáku prodloužíme dobu trvanlivosti, důležité je však dbát na pravidla jejich skladování i na dobu, po kterou v mrazáku zůstanou. Na šuplících bývá často vyobrazeno, jaký druh potravin je vhodný do jaké části mrazáku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak organizovat jídlo v mrazáku
Zbavte se chaosu v mrazáku a naučte se mrazit potraviny prakticky a smysluplně:
- V první řadě je důležité zmínit, že veškeré potraviny musí být zabalené, aby nenatahovaly aroma těch dalších okolo. Zmrzlina s česnekovou vůní nenadchne.
- Horní police slouží k uložení nanuků a zmrzlin, ale také ledu, případně bylinek.
- Maso a pokrmy z něj by měly být uloženy v nejchladnějších částech mrazáku, což bývá v jeho středových policích a nejlépe úplně v zadní části dané police.
- Naopak ovoce se zeleninou, bylinky, těsta či pečivo zvládnou i vyšší teploty, proto mohou být uloženy v předních částech šuplíků a ve spodních, ale i horních policích mrazáku.
- Zamrazené potraviny i pokrmy nezapomeňte označit názvem a datem uložení do mrazáku. Poté je vhodné pravidelně kontrolovat data uložených nádob či sáčků a zavčasu je zpracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Důležité je zmínit, že i potraviny a pokrmy uložené do mrazáku mají omezenou dobu trvanlivosti. Označení jednotlivých balíčků jídel v mrazáku vám tak mohou pomoci s rozhodnutím, co budete připravovat v nejbližší době na oběd či večeři.
Sezóna nejrůznějšího ovoce láká k přípravě mnoha dobrot. Uvařte si ty nejlepší kynuté ovocné knedlíky, po uvaření a vychladnutí se dají bez obav zamrazit.
Komentáře