Světový den vajec
V tento den se oslavují po celém světě výhody konzumace vajec Vejce obsahují plnohodnotné bílkovin, nezbytných vitamíny i minerály, proto je ocení… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce se musí rozklepnout, abychom získali obsah. Někdy se stane, že se rozklepnutí nepovede. Skořápka je velmi křehký obal samotného vajíčka a pokud s ní nesprávně klepneme, tak může prasknout a vejce se znečistí nebo se protrhne vaječný žloutek.
Také vás nebaví lovit z rozklepnutých vajíček v misce kousky skořápky? Protrhne se vám pokaždé žloutek? Jak rozklepnout vajíčko, abychom předešli znečištění a oddělili správně žloutky od bílků? Poradíme vám, jak na to.
Kalendář Celý kalendář
V tento den se oslavují po celém světě výhody konzumace vajec Vejce obsahují plnohodnotné bílkovin, nezbytných vitamíny i minerály, proto je ocení… Více o významném dni
Pozor na tenké skořápky - snadno prasknou tam, kde nechceme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Při rozklepávání vajec musíme dodržovat přísnou hygienu - nesaháme zbytečně do obsahu skořápky, aby se vyloučila kontaminace bakteriemi. Po skončeném rozklepávání vajec si vždy umyjeme ruce.
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou je neuvěřitelně vláčný a křehký, vůni rumu a vanilky prostě neodoláte
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře