Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčka jsou různě použitelná a velmi užitečná surovina, navíc pro naše tělo představují důležité doplnění bílkovin, vitamínů i minerálů. Konzumovat je můžeme samostatně nebo mohou být součástí mnoha sladkých i slaných pokrmů.

Jak je všem známo, abychom získali obsah vajíčka, je třeba narušit jeho křehkou skořápku naklepnutím uprostřed. Poradíme několik způsobů, jak rozklepnout vajíčko, aniž byste museli pracně vybírat úlomky skořápek či narušili žloutek.

Jak rozklepnout vejce

Vajíčko můžete rozklepnout hned několika způsoby - vyberte si podle toho, který vám bude nejvíce vyhovovat:

  1. Nejvíce využívaným způsobem je naklepnout vejce o hranu mísy.
  2. Přesné rozklepnutí vejce, bez úlomků skořápek zajistí ostrý nůž.
  3. Další častou metodou je naklepnutí vajíčka o plochu stolu.
  4. Méně využívaným způsobem je rozklepnutí dvěma vejci navzájem o sebe a oddělení skořápky jednou rukou.

Oblíbenou úpravou, především k snídani, jsou míchaná vajíčka, která jsou připravená během pár minut. Máte další vychytávku na rozklepnutí vajec? Podělte se o ni s námi v komentářích.

Dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky