Jak rozklepnout vejce? Videonávod poradí, jak to zvládnout bez kousků skořápek
Vajíčka jsou různě použitelná a velmi užitečná surovina, navíc pro naše tělo představují důležité doplnění bílkovin, vitamínů i minerálů. Konzumovat je můžeme samostatně nebo mohou být součástí mnoha sladkých i slaných pokrmů.
Jak je všem známo, abychom získali obsah vajíčka, je třeba narušit jeho křehkou skořápku naklepnutím uprostřed. Poradíme několik způsobů, jak rozklepnout vajíčko, aniž byste museli pracně vybírat úlomky skořápek či narušili žloutek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozklepnout vejce
Vajíčko můžete rozklepnout hned několika způsoby - vyberte si podle toho, který vám bude nejvíce vyhovovat:
- Nejvíce využívaným způsobem je naklepnout vejce o hranu mísy.
- Přesné rozklepnutí vejce, bez úlomků skořápek zajistí ostrý nůž.
- Další častou metodou je naklepnutí vajíčka o plochu stolu.
- Méně využívaným způsobem je rozklepnutí dvěma vejci navzájem o sebe a oddělení skořápky jednou rukou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Oblíbenou úpravou, především k snídani, jsou míchaná vajíčka, která jsou připravená během pár minut. Máte další vychytávku na rozklepnutí vajec? Podělte se o ni s námi v komentářích.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Dubajská čokoláda: Na tenhle „zázrak“ se v Německu stojí fronty od tří od rána. U nás je téměř k nesehnání, ale máme recept
Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Komentáře