Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Zdroj: Top recepty

Sladké pečivo s ovocem, tvarohem, mákem nebo jinou náplní se často vyplatí upéct ve větším množství, než hned spotřebujeme. Přebytečné kousky co nejdříve po upečení zmrazíme. I cukroví se leckdy hodí takto jednoduše schovat na příště.

Mražení je snadné, buchty nebo koláče narovnáme opatrně do mikrotenových sáčků - dáme pozor, abychom pečivo zbytečně nepomačkali. Cukroví narovnáme do plastových krabiček - opatrně, abychom ho nepolámali. Vše pak využijeme při různých situacích, obvykle když pospícháme a potřebujeme mít připravené rychle něco dobrého.

  1. Ovocné koláče a různé buchty se nejlépe rozmrazují při pokojové teplotě.
  2. Pokud spěcháme a dáme je na chvílí do mikrovlnné trouby, nenecháváme je tam příliš dlouho, aby pečivo nevyschlo a neztvrdlo. Rychle by pak okoralo.
  3. Rychlým způsobem (v mikrovlnné troubě) rozhodně nikdy nerozmrazujeme drobné cukroví a zvlášť ne takové, na které byly použity různé krémy a polevy. Při pokojové teplotě cukroví rozmrzne velmi rychle a bude skvěle chutnat.
  4. Z mrazničky vytahujeme zásadně pouze množství, které brzy spotřebujeme

O tom, jak připravit nejlepší bublaniny, pojednává náš další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky