Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není nad čerstvě upečený rohlík. Ať už si je pečete sami, nebo kupujete v obchodech, ne vždy doma pečivo máte. Proto je dobré skladovat pár rohlíků v mrazáku, abyste je mohli vytáhnout a rozpéct, což zvládnete i v horkovzdušné fritéze.

Horkovzdušné fritézy jsou nedílnou součástí moderních kuchyní. Pro své široké využití se tak staly pomocníkem, bez kterého si už mnozí z nás neodvedou čas strávený v kuchyni ani představit. Kromě smažení, pečení a grilování využijete horkovzdušnou fritézu i při rozpékání pečiva.

Jak rozpéct mražené rohlíky v horkovzdušné fritéze

Výhoda horkovzdušné fritézy spočívá zejména v tom, že není potřeba ji předehřívat. Nastavte tedy teplotu na 200 °C a zmrzlé pečivo do ní rovnou vložte. Doba rozpékání se bude pohybovat zhruba kolem 10 minut, v závislosti na velikosti pečiva.

Jak rozpéct starší rohlíky v horkovzdušné fritéze

V horkovzdušné fritéze můžete rozpékat i starší pečivo, které bude opět jako čerstvé. Rohlíky navíc můžete před vložením do fritézy pomazat kečupem, obložit sýrem, šunkou či salámem podle vaší chuti. Obložené rohlíky vložte do horkovzdušné fritézy nastavené na 200 °C a pečte dozlatova - to bude trvat jen pár minut.

Rohlík jako z profesionální pekárny si můžete připravit i v pohodlí svého domova. Když budete postupovat přesně podle videopostupu níže, zaručeně se povedou. Tak vám držíme palce a přejeme dobrou chuť!

Komentáře

Další tipy a triky