Jak rozpéct staré rohlíky v troubě? Během pár minut získáte křupavé pečivo
Kdo by nemiloval tu neodolatelnou vůni čerstvě upečeného pečiva, které křupe při každém soustu. Může se ale stát, že nám pečivo zbývá i na další dny, kdy nemilosrdně mění svou strukturu a ztrácí chutnou křupavost.
Upéct rohlíky obzvláště vypečené není nic složitého, každý den si tak můžete pochutnat na čerstvém pečivu. Avšak zůstane-li pečivo i na další dny, není nutné ho vyhazovat, poradíme vám, jak mu navrátit kyprost a chutnou křupavost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozpéct rohlíky v troubě
Když už se stane, že rohlíky nestihnete upotřebit a ztvrdnou, nemusíte je ihned vyhazovat. Snadno je zpracujete na chutnou a teplou večeři:
- Rohlíky jednoduše rozkrojíte, namažete česnekovým máslem, obložíte čímkoliv, co máte rádi, na závěr posypete sýrem a vložíte do trouby zapéct.
- Ze starého pečiva připravíte snadno i oblíbený párek v rohlíku. Do rozkrojeného rohlíku vložte párek a přidejte podle chuti kečup nebo hořčici. Povrch můžete posypat také sýrem a nechte zapéct v troubě.
Podobným způsobem jako rohlíky lze zapékat jakékoliv starší pečivo. Tento videorecept je další inspirací, jak spotřebovat všechno pečivo na křupavou večeři. Máte další tip jak využít starší rohlíky? Napište nám do komentáře.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře