Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak rozpůlit mandle? Občas je potřebujeme ke zdobení moučníků. Známe vychytávku
Zdroj: Pixabay, Tom

Některé moučníky zdobíme mandlemi. Můžeme si vybrat mezi celými, sekanými, mandlovými plátky, hranolky nebo mandlemi půlenými. Půlené mandle nekoupíme, musíme je připravit sami ručně. Není to pracné ani složité.

Půlenými mandlemi zdobíme moučníky nebo cukroví jako jsou Išelské dortíčky, některé košíčky, vánočky i mazance apod. Pěkné půlky mandlí moučníky ozdobí i ochutí. Příprava mandlí na půlení má svá pravidla, abychom si neublížili a půlení se podařilo.

Jak rozpůlit mandle

Pomocí vychytávky s namočením půjdou mandle půlit lehce.

  • Mandle namočíme přes noc do studené vody.
  • Pak je vhodíme do kastrůlku nebo hrnku s vroucí vodou a necháme 1–2 minuty povařit. Scedíme, krátce propláchneme studenou vodou a pak mandle oloupeme.
  • Malým nožíkem opatrně od špičky rozloupneme každou mandli na 2 poloviny. Máčená a povařená jádra mandlí by měla být dostatečně změklá, aby to šlo snadno. Případné nepodařené poloviny nebo odštípnuté kousky zpracujeme jinak.
  • Při zdobení mandle lepíme na moučník potřený vejcem nebo na cukroví s ještě mokrou polevou, aby později neopadávaly.

Doufáme, že jsme vám pomohli. Můžete nám napsat do komentáře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli