Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Zdroj: Pixabay

Při rozvalování křehkého lineckého nebo perníkového těsta se často stane, že neustálým podsypáváním moukou se do těsta zapracuje víc mouky, než potřebujeme. Lze tomu předejít jednoduchou vychytávkou.

  • Rozstříhneme větší mikrotenový sáček nebo uřízneme z potravinové fresh fólie přiměřený kus, kterým pokryjeme vál.
  • Položíme těsto a začneme zlehka rozvalovat válečkem. Na těsto netlačíme.
  • Rozválíme na požadovanou sílu, vykrájíme tvary a přeneseme na plech.
  • Zbytky shrneme, krátce propracujeme a můžeme opětovně použít. 

Co dělat, když se těsto lepí?

Tip: pokud se těsto přesto k fólii lepí, můžeme lehounce před prvním válením poprášit fólii moukou. Pokud se těsto lepí i na váleček, položte i navrch na těsto jeden díl sáčku nebo fólie a válejte přes ni.

 

Tímto způsobem máme jistotu, že těsto zůstane v původním složení bez nadměrného množství mouky, nebude praskat a dobře ho od fólie zvedneme.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky