Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Zdroj: Top recepty

Smažený květák je oblíbeným zeleninovým jídlem. Výborně chutná s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. Jenže balení květáku, zvlášť pokud máme početnou rodinu, je docela zdlouhavé. Poradíme, jak ho urychlit.

Květák před smažením v trojobalu rozdělujeme na menší nebo větší růžičky. Ty menší jsou často lákavější a chutnější, jenže jejich obalování je pracnější a jde pomalu. 

Jak obalování zrychlit

Připravíme si dva pevné sáčky - do jednoho dáme strouhanku, do druhého hladkou mouku. Každý květák (nebo to, co zrovna připravujeme na smažení, třeba žampiony) do sáčku vhodíme, protřepeme a přendáme. Můžeme pracovat po několika kusech. Jde to velmi rychle. Řízky jsou dobře obalené a my nejsme umatlaní.

Jak ještě chutně připravit květák, poradí náš další článek.

 

Komentáře

pipre: Děkujeme za tip.

Takto obaluji květák už hodně let. Obaluji ho syrový a smažím pomalu pod pokličkou. Tím se smaží a zároveň dusí doměkka. Je pokaždé měkký a křupkavý :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky