Jak oloupat vařené brambory? Díky nařezané slupce budou vždy oloupané bleskově
Bramborový salát, noky nebo také knedlíky se v receptu neobejdou bez brambor uvařených ve slupce. Avšak všichni víme, jak je loupání brambor neoblíbená činnost, a proto poradíme jednoduchý trik, jak si loupání usnadnit.
Je známo, že brambory vařené ve slupce si uchovají podstatně více živin, než ty uvařené již bez slupky. Avšak nikdo z nás není příznivcem zdlouhavého loupání horkých brambor, a proto poradíme trik, jak bramboru svléknout během pár vteřin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rychle oloupat brambory
S tímto snadným trikem půjde slupka během chviličky svléknout:
- Slupku brambor nejprve umyjte kartáčkem od všech nečistot.
- Před vařením nařízněte nožem slupku každé brambory, přesně v polovině a kolem celého obvodu brambory.
- Takto připravené brambory vložte do vody a uvařte do změknutí.
- Podstatným krokem je uvařené brambory prudce zchladit studenou vodou. Pokud brambory potřebujete co nejdříve, výměnu studené vody můžete několikrát zopakovat.
- Slupka brambor je po uvaření již uvolněná, stačí bramboru chytit prsty směrem k řezu a zatáhnout ke špičce. Slupka půjde krásně stáhnout dolů.
Vychytávku na vařené brambory co nevidět využijete během vánočních svátků, možná se vám bude hodit i videonávod, jak připravit tradiční kuřecí řízek se salátem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře