Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak oloupat vařené brambory? Díky nařezané slupce budou vždy oloupané bleskově
Zdroj: Freepik, Freepik

Bramborový salát, noky nebo také knedlíky se v receptu neobejdou bez brambor uvařených ve slupce. Avšak všichni víme, jak je loupání brambor neoblíbená činnost, a proto poradíme jednoduchý trik, jak si loupání usnadnit.

Je známo, že brambory vařené ve slupce si uchovají podstatně více živin, než ty uvařené již bez slupky. Avšak nikdo z nás není příznivcem zdlouhavého loupání horkých brambor, a proto poradíme trik, jak bramboru svléknout během pár vteřin.

Jak rychle oloupat brambory

S tímto snadným trikem půjde slupka během chviličky svléknout:

  1. Slupku brambor nejprve umyjte kartáčkem od všech nečistot.
  2. Před vařením nařízněte nožem slupku každé brambory, přesně v polovině a kolem celého obvodu brambory.
  3. Takto připravené brambory vložte do vody a uvařte do změknutí.
  4. Podstatným krokem je uvařené brambory prudce zchladit studenou vodou. Pokud brambory potřebujete co nejdříve, výměnu studené vody můžete několikrát zopakovat.
  5. Slupka brambor je po uvaření již uvolněná, stačí bramboru chytit prsty směrem k řezu a zatáhnout ke špičce. Slupka půjde krásně stáhnout dolů.

Vychytávku na vařené brambory co nevidět využijete během vánočních svátků, možná se vám bude hodit i videonávod, jak připravit tradiční kuřecí řízek se salátem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky