Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory patří jednoznačně mezi nejoblíbenější přílohy. Jejich příprava je velmi jednoduchá, avšak jejich úprava je spojená s méně oblíbenou činností, a tou je škrábání brambor. Poradíme, jak nejrychleji zbavit brambory slupek.

Nové brambory jsou velmi chutné a plné živin, obsahují méně škrobu než starší brambory a hodí se proto hlavně na vaření nebo pečení. Brambory jsou v našem jídelníčku nepostradatelné a nejzdravější jsou vařené v páře. Žádanou dobrotou jsou brambory upečené v troubě, ty jsou lahodně křupavé.

Jak rychle oškrábat nové brambory

Nové brambory často není třeba ani škrábat, stačí pouze jednoduše opláchnout pod vodou. Pod slupkou se totiž ukrývá spousta důležitých živin, nicméně pokud je třeba slupku oškrábat, zvládnete to jednoduše:

  • Pomocí hrubé žínky: Hrubou stranou žínky (nebo houbky na nádobí) snadno "oškrábete" tenkou slupku nových brambor. Avšak nezapomeňte si ji vyhradit pouze k čištění zeleniny.
  • Pomocí lufy: Báječnou alternativu nabízí příroda a to válcovité plody lufy, které svou hrubostí dokážou rychle brambory zbavit slupek.
  • Pomocí škrabky: Držet se můžete také naprosté klasiky a tou je škrabka s kovovým ostřím, případně nůž.

Pojďte si připravit báječnou polévku z letní úrody ze zahrádky, která je na přípravu velmi jednoduchá a nabitá živinami. Napište nám, jak se vám povedla. 

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky