Jak rychle rozmrazit rybu? Každá z možností má své výhody i nevýhody
Pokud se chcete stravovat zdravě, rybí maso byste si měli dopřávat dvakrát týdně. Dnes je k dispozici mnoho různých druhů ryb, ze kterých si lze vybírat, ale i nespočet způsobů, jak je připravit. Jak ale pracovat s rybou mraženou?
Losos, treska, tuňák, ale i kapr nebo candát - to jsou nejčastější mořské i sladkovodní ryby, které se v supermarketech nakupují. S chlazenými rybami můžete hned vařit, ty mražené je většinou nutné nejprve nechat rozmrazit. To můžete udělat několika způsoby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rychle rozmrazit rybu
Při rozmrazování ryb máte na výběr ze čtyř možností. Platí však, že čím rychleji rybu rozmrazíte, tím více se snižuje kvalita a výsledná chuť masa.
- Nejlepším a k masu nejšetrnějším způsobem, kterým lze rybu rozmrazit, je nechat ji přes noc v lednici. Nevýhodou je, že se nejedná o způsob velmi rychlý - a vaření musíte plánovat den dopředu.
- Rychlejší způsob rozmrazení ryby je vložit ji ještě v obalu, případně v dobře uzavřeném plastovém sáčku, do studené vody. Vodu zhruba po půl hodině měňte - podle velikosti bude ryba rozmrazená zhruba do tří hodin.
- V opravdu krajní nouzi, pokud potřebujete rybu povolit okamžitě, je možné ji ohřát v mikrovlnné troubě na program rozmrazování. Musíte mít však na paměti, že se touto úpravou výrazně snižuje kvalita masa a ryba pak může být gumová.
- Vybrané druhy rybích výrobků, jako je například tenké filé, není potřeba předem rozmrazovat. Rybu můžete do rozehřáté trouby či na dobře rozpálenou pánev vložit rovnou z mrazáku.
Správně rozmrazené rybí maso nejlépe chutná pouze s minimem koření, aby vynikla jeho chuť. Podle následujícího videoreceptu se tak treska jenom osolí, opepří, pokape olivovým olejem - a přesto chutná skvěle.
Komentáře