Jak rychle zchladit uvařené brambory. Čekání snadno urychlíme
Uvařené brambory ve slupce si velmi dlouho uchovávají teplo. Někdy se to může hodit, ale pokud je potřebujeme co nejdříve zpracovat do salátu, velmi chladnutí zdržuje. Proces jde ale urychlit, poradíme vám jak.
Do bramborového salátu se nejvíce hodí brambory typu A, které si zachovávají při vaření pevnost a nerozváří se. Pokud je to možné, uvaříme je s předstihem, ne vždy se nám to ale podaří a pak nezbývá než čekat. Máme pro vás dva jednoduché tipy a když je využijete, čekání bude zbytečné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rychle zchladit brambory
Čekání si můžeme ušetřit.
- Brambory hned po uvaření a slití rozložíme na velký tác nebo plech, pak je necháme chladnout. Občas je můžeme promíchat.
- Ještě rychlejší je brambory v hrnci zalít studenou vodou a tu pak několikrát po sobě vyměnit. Brambory budou za chvíli chladné a připravené k dalšímu použití např. do bramborových salátů.
- Tip: Chladnutí bude ještě rychlejší, pokud do hrnce s vodou přidáme několik kostek ledu.
S následujícím receptem se můžete nechat naladit na Vánoce. Předvede vám přípravu bramborového salátu se smaženým kaprem.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře