Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněný punč máme většinou všichni spojený s vánočními trhy, kde nás tento horký nápoj náležitě zahřeje. Nemusíme si ho však dopřávat pouze ve vánočním čase a pouze venku. Snadno si jej připravíme kdykoliv doma.

Na internetu nalezneme mnoho různých receptů na lahodné alkoholické punče, které nás zahřejí v chladných dnech. Ingredience si můžeme jednoduše obměnit podle naší chuti a také podle toho, co máme zrovna ve spíži.

Jak se dělá punč

Na základní recept si připravíme: 1 litr džusu, 1 litr červeného vína, 150 ml rumu, po třech kusech celé skořice a badyánu, pomeranč a cukr podle chuti.

  • Svaříme džus s kořením. Pokud nám to čas dovolí, můžeme tento krok provést den předem a nechat koření v džusu louhovat přes noc.
  • Džus si můžeme zvolit podle chuti, nebo i namíchat více druhů. Co se koření týče, skvěle se do punče hodí například i hřebíček, kardamom či kousek zázvoru.
  • Do jiného kastrůlku nalijeme víno s rumem, osladíme podle chuti a zahříváme. Tekutina se však nesmí vařit, aby se nezačal alkohol odpařovat.
  • Přilijeme horký džus svařený s kořením, případně ještě dosladíme podle chuti. Naléváme do skleniček, do kterých jsme předem vložili kolečko pomeranče či jiné ovoce, a ihned podáváme.

Dalším oblíbeným alkoholickým nápojem na zahřátí je italské bombardino, které si spojujeme především s lyžováním. I to si můžeme snadno připravit doma, a to podle následujícího videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky