Jak se dělá punč? Nesmí v něm chybět náš oblíbený džus, voňavé koření a alkohol
Kořeněný punč máme většinou všichni spojený s vánočními trhy, kde nás tento horký nápoj náležitě zahřeje. Nemusíme si ho však dopřávat pouze ve vánočním čase a pouze venku. Snadno si jej připravíme kdykoliv doma.
Na internetu nalezneme mnoho různých receptů na lahodné alkoholické punče, které nás zahřejí v chladných dnech. Ingredience si můžeme jednoduše obměnit podle naší chuti a také podle toho, co máme zrovna ve spíži.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělá punč
Na základní recept si připravíme: 1 litr džusu, 1 litr červeného vína, 150 ml rumu, po třech kusech celé skořice a badyánu, pomeranč a cukr podle chuti.
- Svaříme džus s kořením. Pokud nám to čas dovolí, můžeme tento krok provést den předem a nechat koření v džusu louhovat přes noc.
- Džus si můžeme zvolit podle chuti, nebo i namíchat více druhů. Co se koření týče, skvěle se do punče hodí například i hřebíček, kardamom či kousek zázvoru.
- Do jiného kastrůlku nalijeme víno s rumem, osladíme podle chuti a zahříváme. Tekutina se však nesmí vařit, aby se nezačal alkohol odpařovat.
- Přilijeme horký džus svařený s kořením, případně ještě dosladíme podle chuti. Naléváme do skleniček, do kterých jsme předem vložili kolečko pomeranče či jiné ovoce, a ihned podáváme.
Dalším oblíbeným alkoholickým nápojem na zahřátí je italské bombardino, které si spojujeme především s lyžováním. I to si můžeme snadno připravit doma, a to podle následujícího videoreceptu.
Komentáře