Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mnoho z nás si myslí, že grilování a barbecue je to samé. Ale chyba, jedná se o dvě rozdílné techniky přípravy především masa, ale také zeleniny, ovoce a sýrů. V obou případech se však jídlo připravuje venku v přírodě.

I grily bývají stejné, i když v nabídce jsou speciální grily na barbecue. Zásadním rozdílem je délka přípravy jídla a od ní se odvíjí teplota, při které jídlo připravujeme. Podle toho také volíme maso, které chceme připravovat. Při barbecue častěji připravujeme větší kusy masa v celku.

Jak udělat barbecue

Pozve-li vás někdo na barbecue, vyhraďte si celé volné odpoledne. Tato akce zabere několik hodin.

  • Při barbecue opékáme maso při nižších teplotách, maximálně do 150 °C.
  • Podle velikosti opékáme maso i několik hodin. Určit, zda je hotovo, nám pomůže teplotní sonda.
  • Při barbecue opékáme především maso. Zelenině, ovoci ani sýrům by dlouhé opékání neprospělo. Tyto suroviny připravujte raději na grilu.
  • Barbecue je ideální na opékání velkých kusů masa nebo drůbeže v celku.
  • Zdroj tepla je umístěn mimo maso, aby na něj nešel přímý žár z uhlíků.
  • Maso je ke konci pečení potíráno výraznou omáčkou, často určenou přímo na barbecue.

Grilování je na rozdíl od barbecue rychlejší, plátek masa se dá na dobře rozpálený gril a během několika málo minut je připravený k podávání. Barbecue je podobné také nepřímému grilování, během kterého odhrneme uhlíky mimo grilované maso a grilujeme pod poklicí delší dobu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky