Jak se dělá barbecue? Od grilování se liší hned v několika věcech. Které to jsou?
Mnoho z nás si myslí, že grilování a barbecue je to samé. Ale chyba, jedná se o dvě rozdílné techniky přípravy především masa, ale také zeleniny, ovoce a sýrů. V obou případech se však jídlo připravuje venku v přírodě.
I grily bývají stejné, i když v nabídce jsou speciální grily na barbecue. Zásadním rozdílem je délka přípravy jídla a od ní se odvíjí teplota, při které jídlo připravujeme. Podle toho také volíme maso, které chceme připravovat. Při barbecue častěji připravujeme větší kusy masa v celku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat barbecue
Pozve-li vás někdo na barbecue, vyhraďte si celé volné odpoledne. Tato akce zabere několik hodin.
- Při barbecue opékáme maso při nižších teplotách, maximálně do 150 °C.
- Podle velikosti opékáme maso i několik hodin. Určit, zda je hotovo, nám pomůže teplotní sonda.
- Při barbecue opékáme především maso. Zelenině, ovoci ani sýrům by dlouhé opékání neprospělo. Tyto suroviny připravujte raději na grilu.
- Barbecue je ideální na opékání velkých kusů masa nebo drůbeže v celku.
- Zdroj tepla je umístěn mimo maso, aby na něj nešel přímý žár z uhlíků.
- Maso je ke konci pečení potíráno výraznou omáčkou, často určenou přímo na barbecue.
Grilování je na rozdíl od barbecue rychlejší, plátek masa se dá na dobře rozpálený gril a během několika málo minut je připravený k podávání. Barbecue je podobné také nepřímému grilování, během kterého odhrneme uhlíky mimo grilované maso a grilujeme pod poklicí delší dobu.
Komentáře