Jak se dělá BBQ omáčka? Je dokonalá k masu a hranolkům i k pečené zelenině
Nejoblíbenější omáčkou je právě známá BBQ, která nesmí chybět na žádné grilovací party. Kromě grilování ji však využijeme při marinování všech druhů mas, jako omáčku do sendvičů, hamburgerů i k domácím hranolkům.
BBQ (barbecue) omáčka má nasládlou chuť a skvěle se hodí k libovějším i tučnějším masům, jako jsou vepřová nebo hovězí žebra. Běžně je k dostání v obchodě, ale domácí je levnější a dochutit si ji můžeme až k naší úplné spokojenosti. Její příprava je snadná, rychlá a lze ji uchovávat v lednici i několik dnů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělá BBQ omáčka
Kolik lidí, tolik chutí - to platí i u BBQ omáčky, kterou si každý dělá tak trochu po svém. Někdo do BBQ přidává trochu povidel, někdo více chilli, další zase alkohol. My přinášíme recept, který má od každého něco:
- Na 1 dávku BBQ omáčky potřebujete: 0,5 hrnku kečupu nebo protlaku, 1 lžíci medu, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíci worcesterové omáčky, 1 lžičku sójové omáčky, 1–2 lžičky bílého nebo červeného vinného octa, 0,25 lžičky mletého pepře, 0,5 lžičky sušeného česneku nebo 1 stroužek čerstvého, 0,25 lžičky soli, 1 lžíci nadrobno nakrájené cibule a 1 špetku sušeného chilli.
- Všechny suroviny dejte do menšího hrnce.
- Za stálého míchání vařte odkryté na mírném ohni asi 15 minut až do zhoustnutí omáčky.
- Zbytek omáčky uchovávejte v lednici.
BBQ omáčku si můžete připravit také podle našeho videonávodu, kde uvidíte názorný postup krok za krokem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře