Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud máte rádi krémové polévky, vyzkoušejte určitě i tu brokolicovou. Má krásnou barvu a výbornou chuť. Brokolice se dá běžně koupit a je ceněná kvůli obsahu důležitých látek, navíc příprava brokolicové polévky je naprosto jednoduchá.

Brokolici přidáváme do nejrůznějších polévek podobně jako květák. Do polévky ji můžeme dát nakrájenou nadrobno nebo rozdělenou na větší růžičky. Můžeme ji ale také po uvaření rozmixovat dohladka. Brokolicová krémová polévka (můžeme ji nazývat krém) má jemnou a příjemnou chuť, pochutnají si na ní dospělí i děti. 

Jak uvařit brokolicovou krémovou polévku

Postup vaření je snadný, důležitou roli v postupu hraje tyčový mixér, který nám práci velmi usnadní.

  1. Na 4 porce polévky si připravte 500 g brokolice, sůl, mletý pepř, 200 ml 30% smetany, 3 stroužky česneku a pokud máme domácí vývar, použijeme jej také.
  2. Brokolici umyjeme, očistíme a růžičky nakrájíme na malé kousky. Stonek, pokud jej chceme do polévky také zpracovat, po oloupání nastrouháme, případně jej dáme vařit dříve než růžičky.
  3. Zeleninu pro výraznější chuť zalijeme domácím vývarem. Pokud vývar nemáme, použijeme jen vodu a bujón.
  4. Polévku dochutíme solí a pepřem, poté ji vaříme cca 10 minut.
  5. Uvařenou směs dohladka promixujeme tyčovým mixérem.
  6. Na závěr ještě přidáme rozmačkaný česnek a trochu smetany, polévku už jen krátce provaříme.
  7. Ke krémové polévce se výborně hodí krutonky z opečeného pečiva. Podívejte se, jak se krutony připravují.

Přebytek brokolice snadno zmrazíme, odebírat ji můžeme podle potřeby.

Z brokolice se dají připravit i další chutná jídla, podívejte se do našeho výběru oblíbených receptů.

Komentáře

Další tipy a triky