Nejlepší knedlíčky do polévek: Vyzkoušejte skvělé recepty pro všední i sváteční dny. Všichni si budou chtít přidávat
Knedlíčky pozvednou každou polévku na vyšší úroveň. Jejich příprava zabere více času, ale vyplatí se výbornou chutí. Velmi oblíbené jsou drožďové a játrové knedlíčky. Každý si může vybrat ty "svoje". Do našeho výběru jsme zahrnuli i sýrové, houbové, kuskusové nebo bramborové knedlíčky.
Knedlíčky můžeme uvařit přímo v polévce. Jen jsme opatrní, abychom je nerozvařili. Je to nejpohodlnější, navíc polévka získá ještě lepší chuť. Knedlíčky také můžeme uvařit zvlášť v osolené vodě, a vložit je až do talíře s horkou polévkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat drožďové knedlíčky
Sýrové knedlíčky se strouhanou mrkví
Své příznivce si získaly i další verze knedlíčků - kuskusové, rychlé sýrové a houbové. Sýrové knedlíčky kromě strouhaného sýra obsahují jemně strouhanou mrkev. Mají příjemně jemnou chuť, pěkně drží tvar a nerozvaří se ani při opakovaném ohřívání, můžeme je připravit dětem.
Játrové knedlíčky do polévky
Mezi nejžádanější patří játrové a klobásové knedlíčky. Játrové bývaly častou volbou našich babiček. Kuřecí (nebo jiná) játra zbavíme žilek a rozmixujeme je. Přidáme k nim vejce, rozetřený česnek, pepř a majoránku. Zahustíme strouhankou a mokrou rukou tvarujeme knedlíčky, které zaváříme v horké polévce.
Knedlíčky z míchaných vajíček
Klasická míchaná vajíčka na cibulce necháme vychladnout, doplníme je petrželkou a syrovým vajíčkem, zahustíme strouhankou, a tvoříme knedlíčky. Vaříme je mírným varem buď přímo v polévce, nebo zvlášť v osolené vodě. Postupem nás provede názorné video:
Komentáře