Jak se dělá náplň do kremrolí? Z jednoho těsta připravíme sladké i slané pohoštění
Kremrole jsou cukrářské a pekařské výrobky - připravují se namotáním proužků listového těsta na kovové trubičky, na kterých se i pečou. Svou chuť získají až po naplnění ušlehanou sladkou nebo slanou náplní.
Náplně do kremrolí známe převážně ty sladké, ale trubičky z listového těsta mají neutrální chuť a proto je můžeme plnit i slanými pěnami. Z jednoho balení listového těsta tak můžeme vytvořit pohoštění ke kávě i k večernímu posezení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím plnit sladké kremrole
Upečeme kremrole, sejmeme je z trubiček a necháme vychladnout:
- Náplň z ušlehané smetany je nejrychlejší. Šlehačku ochutíme cukrem a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme z obou stran do trubiček.
- Náplň z bílkového sněhu připravíme šleháním bílků a cukru ve vodní lázni. Bílky bez tepelné úpravy velmi rychle zřídnou.
- Náplň z tvarohu a kysanky vyšleháme s cukrem do jemné pěny a naplníme jí trubičky. Do náplně můžeme zamíchat kousíčky ovoce.
Náplň do slaných kremrolí
Trubičky necháme vychladnout a teprve potom je plníme:
- Do trubičky zasuneme párek nebo šunkovou rolku. Proužky těsta můžeme namotat na párek místo trubičky a upéct.
- Slané pěny z bílků nebo majonézy můžeme stříkat do kremrolek pomocí sáčku s ustřiženou špičkou, a konce máčet v nasekaných bylinkách.
- Ochucený tvaroh se spoustou zelených natí a bylinek smícháme s jemně posekanou šunkou a zeleninou a máme zdravý slaný zákusek.
Náplně do kremrolí můžeme ochutit potravinářským aroma, oříškovými a ovocnými pastami, citrusovou šťávou, sirupy a pyré z ovoce. Ve slané verzi dochutíme pěny a pomazánky kořením, bylinkami, sardelkami nebo mletou zeleninou ve stylu Harissa.
Komentáře