Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole jsou cukrářské a pekařské výrobky - připravují se namotáním proužků listového těsta na kovové trubičky, na kterých se i pečou. Svou chuť získají až po naplnění ušlehanou sladkou nebo slanou náplní.

Náplně do kremrolí známe převážně ty sladké, ale trubičky z listového těsta mají neutrální chuť a proto je můžeme plnit i slanými pěnami. Z jednoho balení listového těsta tak můžeme vytvořit pohoštění ke kávě i k večernímu posezení.

Čím plnit sladké kremrole

Upečeme kremrole, sejmeme je z trubiček a necháme vychladnout:

Náplň do slaných kremrolí

Trubičky necháme vychladnout a teprve potom je plníme:

  • Do trubičky zasuneme párek nebo šunkovou rolku. Proužky těsta můžeme namotat na párek místo trubičky a upéct.
  • Slané pěny z bílků nebo majonézy můžeme stříkat do kremrolek pomocí sáčku s ustřiženou špičkou, a konce máčet v nasekaných bylinkách.
  • Ochucený tvaroh se spoustou zelených natí a bylinek smícháme s jemně posekanou šunkou a zeleninou a máme zdravý slaný zákusek.
Náplně do kremrolí můžeme ochutit potravinářským aroma, oříškovými a ovocnými pastami, citrusovou šťávou, sirupy a pyré z ovoce. Ve slané verzi dochutíme pěny a pomazánky kořením, bylinkami, sardelkami nebo mletou zeleninou ve stylu Harissa.
 

 

Komentáře

Další tipy a triky