Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na kořeněné punče nalezneme nespočet. Základem je džus, víno, rum, kousky ovoce a směs koření. Někdy ale nechceme nebo nemůžeme tento horký nápoj konzumovat s alkoholem. To však nevadí, lahodná je i jeho nealkoholická verze.

Ať už se řadíme mezi abstinenty, jsme řidiči nebo chceme připravit něco pro děti, nealkoholická verze horkého punče je vhodný nápoj, kterým se dá příjemně zahřát v sychravém počasí.

Jak udělat nealko punč

Na nealkoholický punč si připravíme: 3 sáčky našeho oblíbeného čaje, 700 ml vody, 600 ml oblíbeného džusu, šťávu z 1/2 citrónu, celou skořici, 4 hřebíčky, cukr či med na oslazení a ovoce na ozdobení.

  • Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Čaj můžeme zvolit podle svého přání, na nealko punč se však zejména hodí čaj šípkový.
  • Hotový čaj přelijeme do kastrůlku, přidáme šťávu z citrónu, koření a džus. Ten opět volíme dle chuti, nejčastěji se však používá pomerančový, ale můžeme namíchat i více druhů.
  • Kastrůlek přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a poté vaříme asi pět minut. Osladíme medem nebo cukrem podle chuti.
  • Do skleniček na podávání přidáme naše oblíbené ovoce, například plátek pomeranče, měsíček jablka nebo jahody z kompotu. Přilijeme punč a vychutnáváme.

V chladných dnech nás také skvěle zahřeje domácí pečený čaj, do kterého zpracujeme hojnou úrodu jablek. Podle následujícího videoreceptu je jeho příprava hračkou.

 

Komentáře

Další tipy a triky