Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zálivek na saláty je mnoho druhů. Nejjednodušší a nejčastěji používaná je klasická octová zálivka. Pro začátečníky může být někdy oříšek ji připravit tak, aby byla vyvážená, nic v ní nechybělo ani nerušilo celkovou chuť.

Začátečníkům doporučujeme připravit si zálivku zvlášť v hrnku, misce nebo skleničce. Při ochucování zeleniny přímo se totiž snadno stane, že špatně odhadneme množství surovin. 

Jak se dělá octová zálivka

Větší množství zálivky připravujeme na salátovou zeleninu (hlávkový a ledový salát) a menší množství na zeleninu dužnatou (okurky, rajčata), která pustí vlastní šťávu.

V Čechách se připravují zálivky sladší proti jiným zemím, které se zeleninou umí zacházet šetrněji. Záleží na rodinných zvyklostech a chuti strávníků. Umíte tuto jednoduchou zálivku? Stačí v 1/4 l vody rozmíchat špetku soli, 2 rovné polévkové lžíce cukru, pak přidat 1 lžíci octa a 1 lžičku oleje. Můžete to zkusit takto nebo se řiďte články o zálivce Vinaigrette.

Také vám můžeme nabídnout videorecept na základní zálivku na rajčatový salát. Přejeme hodně zdaru a dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více