Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky jsou báječnou pochoutkou, kterou si tradičně dopřáváme zejména v zimních měsících, kdy probíhají zabíjačky. Často se konzumují samotné s pivem či vínem, uděláte z nich ale i výbornou pomazánku k pečivu.

Škvarky jsou celoročně k dostání v supermarketech, není však nad ty domácí. Abyste si je mohli vychutnávat, nemusíte hned pořádat zabíjačku. Stačí si koupit u osvědčeného řezníka kvalitní syrové sádlo a škvarky si vyškvařit doma.

Jak se dělá škvarková pomazánka

Na základní škvarkovou pomazánku si přichystejte 250 g škvarků, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 cibuli, hořčici, sůl a pepř.

Udělat si doma škvarkovou pomazánku není vůbec nic složitého. Přesto jsme pro vás natočili následující videorecept, ve kterém můžete její přípravu sledovat krok za krokem:

Komentáře

Další tipy a triky